sunnuntai 12. helmikuuta 2017

12.2.2017 Kanavat avautumassa - Vierellä kulkeva merienkeli & Sydänilo

Edellisestä postauksesta ehti kuluakin aikaa, kun muut asiat ovat vieneet aikaa. On tullut myös sairasteltua, että ei ole päässyt tapaamisiinkaan. Aloin myös huomata, että viime kerroilla ei oikein enää maalausintoa riittänyt ryhmässä ollessa, mutta kotona maalatessa sitä riittää. Päätin jatkaa maalaamista vain kotioloissa.

Vierellä kulkeva merienkeli

Tämä Vierellä kulkeva merienkeli -maalaus syntyi ihan sattumalta. Aloin ensin maalaamaan meren laineita, jonka jälkeen totesin, että se ei olekaan mun juttu. Sitten  kokeilin lisätä pinkkiä väriä sinne tänne. En ollut siihenkään tyytyväinen.
Tästä VIII maalaus alkoi...
VIII maalaukseni Vierellä kulkeva merienkeli 26.1.2017. 50x61 cm. Myynnissä!
Annoin lopulta vaiston viedä ja valita värejä. Jostain syystä keltainen otti taas voiton ja aloin sitä lisäämään, tällä kertaa reunoilta keskelle päin. Siitä tuli muuten hyvä, mutta se pinkki ja tuo keltainen eivät oikein sopineetkaan yhteen jotin otin valkoista peittääkseni ne. Jossain vaiheessa sitä lisäillessäni huomasin, että siihen alkaakin hahmottua enkelin kuva. Niimpä aloin enemmän ja enemmän lisäämään kulmia kohti "säteitä". Lopuksi viimeistelin työn lisäämällä kirkkaampaa keltaista ja nimesin sen Vierellä kulkevaksi merienkeliksi. Tämä maalaus on myynnissä.

Sanan voimaa 

Sain jokin aika sitten iloisen pyynnön yhdeltä ystävältäni, joka maalailee myös. Hän tarvitsi värikkäitä tauluja omalle toimipaikalleen siksi aikaa, kun hänen omat taulunsa ovat näyttelyssä eli helmikuun ajaksi. Tykästyi värien vuoksi tauluihini ja niimpä sovimme ajan milloin niitä sinne vien näytille. Ihan huikee fiilis, kun sai niitä heti esille jonnekin. Kiitos Annet ja Graalion Oy:n toimitilat. Tuli myös käytyä heidän tiloissaan järjestetyssä Sanojen voima tilaisuudessa, jossa oli paikalla kirjailijoita. Minä kun olen kirjoitellut runoja, tarinoita ja jopa laulun sanojakin jo 2004 vuodesta lähtien Onnen oksa nimellä rakkausrunot -sivustolla. Haaveenani on saada niitä joskus ihan kirjaksi asti. Paikalla oli myös yksi pienkustantamon edustaja. Aika näyttää saanko siltäkin suunnalta jonkun tuotoksen ulos. Sieltä lähtiessäni, jo autoa ajaessa, alkoi runosuoni sykkimään, kun istuin oman Graalin malja maalaukseni edessä koko illan. Minulla on kännykässä äänitysohjelma ja kun minulle tulee tunne, että nyt alkaa suoni sykkimään, laitan äänityksen päälle ja alan sanella sanoja niihin sen kummemmin kiinnittämättä huomiota. Sitten ne puran siitä äänitteestä runon muotoon koneelle. Tässä yksi sillä tavoin syntynyt runo. Ja siihen liittyvä maalaus löytyy TÄÄLTÄ.GRAALIN MALJA

Kiemurteleva tie
kohti valkeaa palatsia
ilmavassa unikuvassa
odotti isot ovet avoinna.

Ovensuussa näkyi
maljoja rivissä.

Vasemmalla leikkiviä lapsia
riehakkaina, silti
lupa oli mennä vain eteenpäin.

Siemauksen jälkeen
edessä valintoja, ovia
joista
vasemmalla oleva
voimakkain.

Siellä odotti kaksi
viisasta
ylhäistä ylevää miestä
kuin jotain hallitsijoita
tai muuta sellaista.


Sain luvan,
en tiedä mille.

Käännyin
siihen isoon
iloa pursuavaan saliin
jossa oli leikkiviä lapsia.

Yhdellä sermillä
oli monia maalauksia.

Hetken ajattelin - lähden pois
mutta jokin pakotti
palaamaan maalausten luo.

Vasta niitä katsottuani - heräsin.

3.2.2017

Sydäniloa

Tätä maalausta maalailin 2-3 krt kurssilla, mutta jostain syystä innostus ei ollut sellaista, että olisin ollut siihen tyytyväinen ja saanut sen siellä valmiiksi. Lopulta tänään päätin tätä jatkaa ja tässä on lopputulos, johon olen itsekin tyytyväinen. Tässäkin oli vähän samaa prosessia kuin edellisessä. Annoin vain vaiston viedä ja lopulya koko taulu kääntyi vaakatasoon. Alunperin oli pystyasennossa. Vihreää väriä ei ollut kuin ihan nimeksi alkuperäisessä. Sillä halusin tuoda tähän ns. uusia alkuja ja energiaa. Tumman violetin päälle lisäilin vaalempaa violettia, jotta sen saisin kirkkaammaksi. Jossain vaiheessa huomasin tekeväni pyöreämpiä liikkeitä ja niin syntyi nuo kaksi sydäntä. Tosin niitä sydämiä löytyy täältä useampia, kun sitä aloin jatsomaan tarkemmin. En ollut kaikista edes tietoinen. Myös yhden hepokatin sinne olin osannut maalata, tietämättäni. Ae, että tää on sitten ihanaa puuhaa, kun yhtään ei tiedä millainen lopputulos tulee olemaan, kun siveltimen käteensä ottaa.
IX maalaukseni Sydänilo, 12.2.2017, 100x80 cm. Myynnissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti