torstai 10. marraskuuta 2016

10.11.2016 Positiivisuutta ylläpitävä ryhmä - Ihana valo

Iloa arkeen

Tämänpäiväisessä maalauksessa alkaa näkyä valon tuleminen minun elämääni. Raskas ja pimeä syksy alkaa vähitellen jäämään taakse ja uusi (toivon mukaan) valkeampi talvi on saapumassa myös näille lakeuksillemme. Viime vuosina tämä talvisää on ollut oikukas eteläisemmän Suomen suhteen, kun monina lapsuus- ja nuoruusvuosina tänne pohjanmaan lakeuksille lumipeite saapui huomattavasti aikaisemmin kuin etelään. Viime vuosina tilanne on ollut nurinkurin. Me ollaan täällä Pohjanmaalla odoteltu lumipeitettä vielä parhaimmillaan jouluaaton jälkeenkin, kun muualla on lumesta saatu nauttia jo pitkään. Joka tapauksessa, en tosin ole talvi-ihminen, mutta valkeus on aina parempi kuin syksyn pimeä aika. 

Värien sekoittelua

Eilen illalla harjoittelin eri väriyhdistelmien sekoittamista ja varsinkin harmaan värin halusin saada aikaan. Lopulta siinä onnistuin. Tein itselleni muistitaulun värien sekoittamisista. Sen ei ole tarkoituskaan olla mikään hieno kuva. Pääasia on, että itse saan siitä selvää.

Ihana ryhmä

Meillä on aivan ihana maalausporukka. Jokainen antaa positiivista ja rakentavaa palautetta. Itse ainakin tunnen kehittyväni ryhmän konkareiden seurassa. Värioppikin saa uusia ajatuksia ja ulottuvuuksia koko ajan, kun vain maalailee liikaa ajattelematta. Antaa flow´n sanella mitä tehdä seuraavaksi niin hyvä tulee.

Oma näyttely, ehkä sitten joskus

Alkuviikosta tuli tavattua hyvä ystäväni pitkästä aikaa ja sen seurauksena minulla on jo nyt tiedossa paikka missä voin esitellä omia tuotoksia sitten, kun niitä on kertynyt riittävästi eli voin pitää oman näyttelyn. Ihanaa miten asiat yhtäkkiä loksahtelevat paikoilleen. 

Tänään meidän ohjaaja pyysi minua maalaamaan ilman vettä. Se tuntui aluksi ensin oudolta, kun ei pystynytkään tekemään niin pitkiä maalausjälkiä ja tuntui, että miten sitä saa koko ison taulun täytettyä väreillä. Lopulta siihenkin tottui. Tässä lopputulos.

VII maalaus Ihana valo. Koko 100x80 cm. MYYNNISSÄ!
Kokoontumisia on pari kertaa ennen Joulua eli ainakin kaksi tuotosta on vielä tälle vuotta tiedossa. Joulun välipäivinä syntyy melko varmasti lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti